Néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni iskolai füzet vásárlásakor

0 Comments

Akiknek már iskoláskorú gyermekeik vannak, azok bizonyára tudják, hogy az iskolakezdés nem egyszerű dolog. A nagyáruházak már nyár közepén bombáznak bennünket prospektusaikkal és habár a tankönyvek árába nem sok beleszólásunk lehet, azt hogy milyen íróeszközt vagy füzetet vásárolunk, az már rajtunk múlik. Mivel a füzeteket gyermekeink nap mint nap használják, igazán nem mindegy hogy hány darab, és főként, hogy milyen minőségű füzetet vásárolunk, így aztán összegyűjtöttünk néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venni iskolai füzet vásárlásakor.

Néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni iskolai füzet vásárlásakor

Az egyik legfontosabb szempont a méret

Az A5-ös füzet a leggyakoribb méret. Ez olyan nagyság amelyet gyermekeink könnyen átlátnak, és elég terjedelmes ahhoz, hogy akár több oszlopba is kényelmesen lehessen beleírni a dolgokat. Figyeljünk arra, hogy alsós kisgyermekünk számára csak olyan típusú füzetet vásároljunk, amelyben a lapok oldalsó margókkal vannak ellátva, hiszen általában ez minden tantárgy alapkövetelménye szokott lenni. Emellett főleg az alsós korosztálynál a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem árt meggondolni a regiszteres füzet vásárlásának lehetőségét sem.

Egy jó tanács: Amennyiben a gyerek már felsőosztályos, akkor nem árt inkább az A4 füzet mellett dönteni, hiszen a legtöbb középiskola ezt a méretet preferálja.

A vastagság

Talán mondani sem kell, hogy minél vékonyabb a füzet, annál hamarabb betelik, így aztán érdemes annak fényében vásárolni, hogy milyen gyakran fogja használni gyermekünk az adott terméket. Nyilvánvalóan tehát a gyerkőc irodalomfüzete hamarabb betelne, mint például egy heti egyszer használt rajz füzet, ezért azokból a tantárgyakból, amelyeknek magasabb a heti óraszáma, mindenképpen ajánlott vastagabb darabokat beruházni.

Design, felület

A füzet külső borítójának mintázatát általában egyik iskola sem szabályozza, így kedvünkre válogathatunk a széles kínálat között. Lehetőség van a hagyományos, minta nélküli, és persze a gyermekeink igényeihez igazítva mintás, színes füzetek megvásárlására is, bár az utóbbi esetben bizony kicsit mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Természetesen ez sem nem hátrány, hiszen így legalább a gyerkőcök szívesebben veszik elő füzeteiket és valószínűleg egy gyönyörű, mintás füzettel könnyebben szánják rá magukat a tanulásra is.

Végül, de nem utolsó sorban fontos hangsúlyozni azt is, hogy a jegyzetelés nem csak kifejezetten iskolai tevékenység, így egy vonalas füzet nekünk is nagy segítség lehet, hiszen nemcsak a fontos teendők, de a lényegesebb események (jelentős dátumok, címek, egyéb fontosabb adatok) is helyet kaphatnak benne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük