Borítékok és Levélpapír

Boríték és levélpapír webáruház: jó árak, országos szállítás

Boríték, levélpapír vásárlás minden típusban és méretben. Kiváló minőség megfizethető áron, gyors szállítással

Néhány általános információ boríték vásárláshoz

Napjainkban már rengeteg féle boríték létezik, így külső szemmel nem mindig lehet pontosan tudni, hogy kinek melyikre van szüksége. A borítékokat több szempont szerint is csoportosíthatjuk, így megkülönböztethetjük őket a zárásuk, méretük, ablakos mivoltuk, belső párnázásuk vagy akár színűk szerint is.

Borítékok és tasakok:

Megkülönböztethetünk tasakokat és borítékokat is. A tasakok esetében a rövidebb oldalon lehet a tartalomként szolgáló dokumentumokat bepakolni, míg a borítékoknál egy nyitható fül található a hosszanti oldalon. A leggyakoribb tasak méretek a TC4, TC5, TB4 és a TB5, melyek kaphatóak sima és légpárnás változatban is. Emellett a tasakok között lehet kapni redős-talpas típusú termékeket is, melyek vastagabb csomag, mint például könyv tárolására alkalmasak.

Borítékok záródás szerint:

A borítékgyártók a borítékokat különböző záródással gyártják. Az, hogy milyen típusú borítékot érdemes választani többnyire attól függ, hogy mennyi és milyen csomagot szeretnénk feladni.

Öntapadós záródású borítékok:

Több boríték használata során sok időt venne igénybe a szilikon csíkok egyesével való lehúzása, illetve sok hulladék maradna utána, így amennyiben nagyobb példányszámú borítékról van szó, amit kézzel töltünk meg, érdemes inkább az öntapadó változatot választani. Ezen borítékok szájánál két különböző típusú ragasztóréteget helyeznek el, melyek összenyomásával kapunk zárt borítékot. Érdemes odafigyelni arra, hogy a ragasztófelületek élettartama nem több, mint egy év, így ezeket a borítékokat viszonylag hamar fel kell használni.

Szilikonos záródású borítékok:

A szilikonos záródás esetében a zárt fülön egy szilikon csíkkal lefedett ragasztóréteg van. Ez a legegyszerűbb és legpraktikusabb módszer a borítékok lezárásához. Abban az esetben érdemes ilyen levélborítékot vásárolni, ha nem ipari mennyiségben szeretnénk feladni a postára a küldeményeket. A ragasztó biztos zárása körülbelül 3-4 éven keresztül marad tartós, így ezen időszakon belül bármikor felhasználható.

A boríték anyaga:

Anyagukat tekintve is sokféle boríték létezik. A hagyományos papír anyagból készült borítékok mellett vannak olyanok is, amelyek valamilyen színes, kreatív anyagból készülnek.Ezeket akkor érdemes vásárolni, ha valamiféle különleges alkalomra, például ajándékot, utalványt szeretnénk benne átadni. Amennyiben nagyobb tételben kívánunk vásárolni kreatív papírt nem árt róla tudni, hogy kicsit magasabb árkategóriájú anyag.

Leggyakoribb boríték méretek ( a méret milliméterben van megadva) :

  • LA4 (220×110)
  • LC5 (162×229)
  • TC4 (229×324)
  • A11 (120×175)
  • E15 ( 240x 275)

Amennyiben eldöntötte, hogy milyen borítékra van szüksége, látogasson el a copycorner. hu weboldalára és válogasson számos levélpapír és boríték közül kedvező áron!

1–12 termék, összesen 191 db