Nyomtatványok

Nyomtatványok: átvételi elismervény, nyugta, pénztárbizonylat

Nyomtatványok vásárlása minden típusban és méretben. Kiváló minőség megfizethető áron, gyors szállítással

Átvételi elismervény vásárlás ötletek

Napjainkban már az élet számos területén szükség van a különböző nyomtatványok használatára, amit lássunk be sok esetben nem is olyan egyszerű beszerezni. A nyomtatványok megtalálása és kitöltése rengeteg időt vesz igénybe, ráadásul nem is könnyű megtalálni azt a formátumot, amire leginkább szükségünk van. A formanyomtatvány rendelése manapság már egyáltalán nem újdonság. Amennyiben nem szeretne azon bosszankodni, hogy nem talál önnek megfelelő űrlapot, mi segítenünk: szerezze be hivatalos nyomtatványait irodaszer webáruházunkból egy helyen!

Milyen nyomtatványok közül válogathatunk?

Webáruházunkban számos űrlap megtalálható, mint például az átvételi elismervény, nyugta, bevételi- és kiadási pénztárbizonylat, pénztárjelentés és egyéb egészségügyi nyilatkozat.

1.Milyen esetekben használatos az átvételi elismervény?

Minden egyes áru átvételekor kiállítanak egy átvételi elismervényt. Ennek segítségével, amennyiben szükség van rá, hivatalosan is bizonyítható az áru átvétele. Ezen az okmányon az átadó, az átvevő és az átvett áru van feltüntetve. Két formája van: kereskedelmi forgalomban kapható formanyomtatvány és elektronikus úton előállított, nyomtatott elismervény.

2.Gépi nyugta felhasználása és kiadása:

Az Áfatörvény által meghatározott gépi nyugta tulajdonképpen egy olyan bizonylat, amely alkalmas adóigazgatási igazolásra. Ezt a dokumentumot készpénzes értékesítéskor kell átadni annak a vásárlónak, aki nem kér számlanyomtatványt. Tartalmát tekintve a gépi nyugtára vonatkozó szigorú előírásokat a számviteli törvény tartalmazza. A nyugtán feltüntetett legfontosabb adatok: az eladócég neve, adószáma, címe, a vásárolt termék ára, áfa tartalma és a végösszeg.

3.A házipénztár bizonylatai- kiadási- és bevételi pénztárbizonylat:

A bevételi pénztárbizonylat szigorú számadási nyomtatvány, melyen a pénztári bevételek kerülnek rögzítésre. A kiadási nyomtatvány tartalmilag és formailag teljesen megegyezik a bevételi pénztárbizonylattal. Emiatt a hasonlóság miatt ezt a két okmányt a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében eltérő színben nyomtatják ki: a bevételi- piros, míg a kiadási pénztárbizonylat kék színben kerül előállításra.

4.Pénztárjelentés:

A készpénzforgalomban szinte megszámlálhatatlanul sok bevételi és kiadási pénztárbizonylat kerül kiállításra, amely igen nehezen tekinthető át. Emiatt akár naponta készülnek pénztárjelentések. Az időszaki vagy napi pénztárjelentés olyan számadású bizonylat, amely az adott időszak vagy nap készpénzforgalmát összesíti, mely alapján a záró pénzkészlet is megállapításra kerül. Arra érdemes figyelni, hogy amennyiben a pénztárjelentés zárása során hiány vagy többlet merül fel, úgy a Pénzkezelési szabályzatban további teendőket kell végrehajtani.

5.Végül, de nem utolsó sorban mikor van szükség egészségügyi nyilatkozatra?

Bizonyos szakmák betöltéséhez egészségügyi nyilatkozat és egyéb vizsgálati adatok szükségesek. Ezen vizsgálatokat, illetve a formanyomtatvány kiállítását általában szakorvos végzi. A hozzá tartozó alkalmassági vizsgálat azt igazolja , hogy a munkát betöltő személy fertőző betegségben nem szenved, illetve mások egészségét nem veszélyezteti.

1–12 termék, összesen 302 db